Blog

DAKRENOVATIE OM EEN BESTAANDE ZOLDERRUIMTE WOONKLAAR TE MAKEN

08/09/’18

Nood aan meer ruimte in je woning? Of heb je een student die graag zijn eigen stekje wil? Wij maken bestaande zolderruimtes volledig woonklaar naar uw wens!

Om dit te realiseren zorgden wij voor dit project voor een volledige dakrenovatie. We vertrokken vanaf de buitenschil, daar zorgden wij voor een nieuwe dakbedekking. Na het compleet waterdicht maken van het dak, werd het dak geïsoleerd met een volledig luchtdicht dampscherm. Zo wordt de warmte behouden in de ruimte en komt de kou niet naar binnen.

Vervolgens werd er een Gyprocplafond aangebracht en daarna werd het Velux raam afgewerkt.

Als laatste fase werd de trap in de houtsoort Yellow Pine geplaatst met de daarbij horende plankenvloer en houten afscheiding eveneens in Yellow Pine.

Zo werd deze stoffige en onbruikbare zolder door onze volledige dakrenovatie woonklaar gemaakt, en omgetoverd tot een gezellig studentenverblijf.

UITREIKING HANDMADE IN BELGIUM LABEL

07/08/`18

UNIZO Limburg heeft het ‘Handmade In Belgium’-label in Bilzen uitgereikt aan Patrick Meers van Meers Patrick BVBA Dak- & houtprojecten.

Zaakvoerder Patrick Meers ontving uit handen van Bart Lodewyckx het eerste HIB label in Bilzen. Meers Patrick BVBA Dak- en houtprojecten is specialist in daken, groendaken en diverse houtprojecten in Limburg en daarbuiten. Dankzij vijftig jaar ervaring staan ze garant voor het beantwoorden van alle vragen en de uitvoering van al de wensen van de klant aangaande daken, dakisolatie en gevelbekleding. Daarnaast stemmen ze graag hun ideeën af op de verlangens van de klant bij de aanleg van een carport, poolhouse en loungeruimte in de tuin.
Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Bilzerse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.
Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.
Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Handmade in Belgium Meers Patrick BVBA
Handmade in Belgium Meers Patrick BVBA